Кметът на Габрово прие чуждите делегации, гости за Деня на Габрово и карнавала
Кметът на Габрово прие чуждите делегации, гости за Деня на Габрово и карнавала / Дарик Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова прие днес преди обед чуждестранните делегации от побратимените на Габрово градове, гости за празника на Габрово и карнавала на хумора и сатирата.

Делегацията от Беларус се води от Николай Михаленя, заместник-председател на Могильовския горисполком и Жанна Чистякова, директор на „Детско училище по изкуствата"№3. От Белгия в Габрово отново е д-р Етиен Фонтейн, председател на асоциацията „Хора в помощ на България: Аалст - Габрово" и  неговият заместник в асоциацията Мишел Де Голс. Сред официалните гости Габрово посреща и г-н Вили Ван Импе - почетен консул на България за Източна Фландрия. Делегацията от Митвайда Германия Германия е в състав Ралф Шрайбер и Себастиан Килиш, делегацията от Литва - членовете на градския съвет Римантас Санкаускас и Видмантас Балтрамиежунас.

От Тун гостуват г-жа Жасмина Щалдер, която координира бюрото за приятелство с Габрово и Лилиан Расели.

В делегацията от Мытищи са Геннадий Киселёв - председател на общинския съвет на район Мытищи,Евгений Панов - председател на общинския съвет на град Мытищи, Владислав Покидько - началник отдел международно сътрудничество, Елена Архипова  - съветник на Кмета на район Мытищи и Алина Александрова  - съветник по международно сътрудничество на кмета на град Мытищи. Малко по-късно те присъстваха на официалната церемония по връчването на подаръка на Митищи за габровци - ладията, символ на града, разположена в началото на ул. „Аврам Гачев".

Кметът на Габрово Таня Христова сподели, че при пребиваването им „обменяме много интересни идеи и чертаем планове, които ще реализираме в следващите години. Настроението е много пирятно".

От името на габровци Таня Христова е получила от гостите много подаръци и те ще бъдат поставени на място, където да могат да ги видят всички. Тя отбеляза, че един от най-мечтаните и желани подаръци за празника на града е началото на проекта за тунела под Шипка, което се случи вчера. Иначе даровете от чужбина са предимно сувенири от градовете - партньори. „Най-вече истинският подърк е истинското приятелство и партньорство, желанието за  продължаване и осмисляне на съвместните ни идеи в полза на хората" - допълни тя.