Играят „Лъжецът“ в Сърбия и на професионална сцена
Играят „Лъжецът“ в Сърбия и на професионална сцена / Darik news

Проект, наречен „Театър без граници" спечелиха актьорите от самодейния театър при читалище „Развитие" в Севлиево. Разработката е към национален фонд „Култура" при Министерство на културата, в рамките на програма „Мобилност". В средата на февруари актьорите ще гостуват в сръбския град Цариброд. Там драматичният театър ще се представи с комедията „Лъжецът" по Димитрис Псатас, а кукленият състав - със „Спортна надпревара в горската дъбрава" по Недялко Йорданов.

Гостуването на театралите в Цариброд съвпада с 11-годишнината от откриването на Българския културно-информационен център там. Месец по-късно театралната самодейност в Севлиево ще получи още едно признание.

На 15 март те заминават за София отново с постановката „Лъжецът". Там ще бъдат по покана на Бина Хараламбиева, директор на Малък градски театър зад канала".

С това севлиевският театър се нарежда между трите любителски театъра, които през последните години са успели да играят на професионална сцена, тъй като обикновено играят в читалища.

"Театър "Зад канала" е един от най-посещаваните и най-елитните в България и за нас е чест да играем там, но и отговорност, за да се представим достойно", споделя актьорът Борис Лазаров.