/ Градска библиотека, Севлиево
Градската библиотека в Севлиево ще се превърне в научен и космически център. На 15 юни от 12.00, 14.00 и 16.00 ч. ще се проведе един нов фестивал на науката за деца, организиран от „Щура лаборатория“ с подкрепата на Община Севлиево. Научният фестивал придобива все по-голяма популярност в Севлиево и поради тази причина Градската библиотека отново реши да организира това мероприятие за деца.
 
Децата, които ще посетят форума, ще могат в рамките на 60 минути да преживеят нещо ново и вълнуващо, подготвено от „Щура лаборатория“ и мобилен планетариум „Астронет“.Любознателните деца ще могат да наблюдават научно шоу с течен азот, да хапнат вкусна изненада и да се потопят във вълшебния свят на планетите и звездите.
 
Мобилната конструкция на Планетариума може да побере до 25 участника едновременно. А филмите, които децата ще наблюдават, се прожектират на 360 градусова панорама като така се създава усещане за пълно присъствие. „Прожекциите са на тема космос и природа и със сигурност ще впечатлят малките любопитковци“, категорични са организаторите.

Градска библиотека, Севлиево

Предвижда се всяко дете да получи и научен подарък, който може да занесе вкъщи. „На нашите забавни занятия ще докажем, че науката е нещо много интересно“, обясняват организаторите.
 
По време на събитието участниците в урока ще могат да закупят и научни епруветки за домашни експерименти.
 
Записването за участие на децата трябва да се направи предварително на телефон 0885/869029. Таксата за участие е 15 лв.