/ Община Габрово
Таксата за участие е 8 лева
Всеки, който е влизал в ГРАД ГРАДИНА, може би си е задавал въпроса - кой и как е създал прекрасния мек килим от улица „Крайнокотешка“.

Художествена галерия „Христо Цокев” открива изложба „Цветни емоции”

На 7 декември, от 11:00 часа в Музея на хумора и сатирата любопитните имат чудесна възможност за запознанство с художничката Невена Екимова – авторка и създателка на цялата изложба. Тя ще води творческото и образователно ателие „Голямото плетене“.

Какво, къде, кога в Габрово през декември

Плетенето е един от най-старите занаяти на света - първият плетен чорап на света е открит в египетските пирамиди. От дрехите, които се носят днес, със сигурност повечето са плетени - от мама, баба или от плетачна машина.

Бельо, чорапи, клинове, тениски, пуловери, шалове, шапки се правят по един и същи начин - бримка в бримка, в бримка, в бримка. Участниците в работилницата „Голямото плетене“ ще научат два основни начина на плетене - напред-назад (като за одеяло) и в кръг (като за шапка).

Благотворителен концерт „Ангелски сърца 2“

Само че вместо с куки, ще плетат с ръце - и с огромна прежда! Така могат да си направят килимче за сядане на пода, кошче за котето, мека топка или нещо съвсем ново и изчанчено и ще си отнесат това, което сами си оплетат.

Второто издание на Gabrovo Digital Summit е тази събота

Таксата за участие е 8 лева.
Притежателите на карта „Приятели на хумора" ползват отстъпка от 20%. Материалите са осигурени от организаторите. Местата са ограничени. За записване, можете да се обадите на телефон 0878/ 458-430 или като изпратите имейл до priateli@humorhouse.bg.