/ Община Габрово
Габрово! Започнахме от сърцето на България неслучайно. Това е град с възрожденски традиции и дух, град на предприемчиви хора, град, от който тръгват промените и се разпростират навред.

Община Габрово

Започнахме от центъра към периферията. Първият от трите концерта с музика на Димитър Ненов за 2019 година се случи тук. Очакваме това начало да даде импулс за ново Възраждане и нов тласък на българската култура и духовност“, заяви солистката Гиргина Гиргинова след тържествения коледен концерт на международния български симфоничен GENESIS ORCHESTRA и хора на Музикална лаборатория за Човека в Габрово на 9 декември.

Голям коледен концерт в Габрово

Над 500 души изпълниха Дома на културата „Емануил Манолов“,
за да чуят подбраната от маестро Йордан Камджалов програма - вокалния цикъл "Родина" - пет поеми за сопран и камерен оркестър в народен дух по стихове на български поети и празничната оратория "Коледа".

Община Габрово

„Сърдечният и топъл прием на възторжената публика сгря сърцата на изпълнителите на сцената и прогони усещането за студа в залата. Габровци знаят как да се борят за каузи и ние бяхме тук за да Ви подкрепим в желанието Ви прекрасната сграда на Дома на културата да бъде обновена.

Тази вечер е коледният концерт на Габровски камерен оркестър

За мен беше чест да солирам и в двете произведения и благодаря на всички хора, които дойдоха заради нас
, музиката и каузата. До нови срещи!“, казва още в обръщението са към габровци Гиргина Гиргинова.