Община Габрово
Община Габрово / Gabrovo Innovation Camp

Тазгодишно издание на конкурса "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството", организирано от Министерството на икономиката, избра две инициативи от цялата страна, които ще представят България в международния етап на конкурса през 2018 г. В Категорията "Насърчаване на предприемаческия дух" е номинирана Община Габрово с Иновационен Лагер Габрово (Gabrovo Innovation Camp), а в Категорията "Подкрепа на интернационализирането на бизнеса" е номинирано Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес - Обединени Бизнес Клубове с инициативата Подкрепа на интернационализирането и дигитализацията на бизнеса на МСП в България и Европа.

Според комисията, оценявала всички предложения, Gabrovo Innovation Camp допринася за изграждането и усъвършенстването на предприемаческата екосистема в България, има вече няколкогодишна история и е доказал своята устойчивост, демонстрирайки завидна амбиция и потенциал.

Gabrovo Innovation Camp
Gabrovo Innovation Camp

Участниците в конкурса ще бъдат поканени на Официална заключителна церемония, която ще се състои в началото на месец юли, в сградата на Министерство на икономиката, където заместник-министърът на икономиката ще връчи грамоти на всички участници и плакети на победителите.

Класираните на национално ниво инициативи, ще се състезават в международния етап на конкурса, където Жури, избрано от Европейската комисия, ще определи по един победител за всяка от категориите и ще излъчи един цялостен победител, Лауреат на Голямата награда.

Финалът на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството ще се състои в периода 19-21 ноември в гр. Грац, Австрия, по време на ежегодната Асамблея на малките и средните предприятия.