Фотоконкурсът „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България” - още една година
Фотоконкурсът „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България” - още една година / Община Габрово

Онлайн фотоконкурсът „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България” се продължава с още една година, тъй като голяма част от обектите, подкрепени със средства от Европейския съюз, все още не са завършени, съобщават от Община Габрово.

Снимките, изпратени до 10 август 2014 г., ще бъдат включени в заключителния етап на конкурса „България – атрактивна туристическа дестинация“ 2014 , а снимките, получени след тази дата, ще бъдат включени във финалния етап на следващото му издание през 2015 г. Всички снимки ще продължат и участието си в „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България”.

Целта на предизвикателството е хората да покажат чрез своя обектив както градската среда, така и природни, културни и исторически обекти и съпътстващи събития, които са възстановени, изградени и проведени с европейски средства. Различният поглед върху заобикалящата ни красота ще помогне за преоткриването на тези обекти, история, бит и култура. По този начин не само ще се популяризират кътчета от България, но ще се реализират и идеите, залегнали в основата на Европейския съюз. Ще се покажат успехите на бенефициенти, които не само са успели да защитят проектите си, но и да ги реализират.

Община Габрово се присъединява към поканата на организаторите и приканва фотолюбителите да снимат всичко, свързано с идеята на конкурса. Снимките могат да бъдат изпращани до сайта на инициативата, където потребителите дават своите предпочитания чрез гласуване. Така ще бъдат избрани най-популярните обекти и събития, техните бенефициенти ще бъдат номинирани, а авторите на съответните снимки – наградени.

Крайният срок за участие е 17:00 часа на 10 август 2015 г.

Инициативата стартира в края на 2013 година и е част от традиционния фотоконкурс „България – атрактивна туристическа дестинация”. Организатор е „Регионален бизнес център Плевен” чрез интернет сайта www.phototourismbg.com. Повече за фотоконкурса ще научите на http://phototourismbg.com/photo-contest-european-support/new-contest/.

Информация за текущите и реализираните проекти в община Габрово е публикувана на http://gabrovo.bg/articles/index/lang:bg/p:404.