/ Община Габрово
„ФестивалНО в квартала“ се завръща след кратка лятна почивка, в която определено не почива, а използва времето да подготви следващия модул, който по-запознатите очакват с голямо нетърпение, съобщиха от Общината.

След като преминахме през „Виж ме, Видения“ и „Чуй ме, Усети звука“ се подготвяме да преживеем следващото сетиво на човека - допира. Но дали усещането от допира е само физическо? Нужно ли е да се доближаваме до толкова, че да докосваме, за да усещаме?

Какво предстои тази седмица във ФестивалНО в квартала в Габрово

Само докосването с контакт ли носи положителни или отрицателни емоции? А какво усещане носи докосването до други места, култури, до изкуството, до чужди светове… до Бога? Тези отговори и на още много незададени въпроси ще търсим в рамките на модула, посветен на допира.

Започваме следващата седмица на 17 август по хладината от 20:00 часа със стендъп комедийно шоу на Венсан „Животът ме изненада!”, за която обаче трябва да имате предвид, че е препоръчителна възрастова граница 16+.

По тъмно в 21:00 часа ще стане горещо с огнения артист Бояна Русева, която ще представи истинско Огнено шоу. Петъчният 18 август се очертава изключително активен със спорт, танци, емоции и магия.

Работилници за всякакви възрасти ще има от 17:00 до 19:00 часа, в тях ще може да направите първи стъпки в брейк танци, жонгльорство с огън, поул  денс и магия. А какво предстои след това? Вариететен спектакъл - „Докосни ме, Усети допира!“, който ще ни „отвори очите“, че  „В Изкуството докосването не е физическо, а нещо много повече. Изкуството докосва сърцата. В него душите се преплитат…“ - от 21:00 часа.

Следете интернет страницата на Фестивала FestivitIN the Neighbourhood (gabrovo.bg), където може да се запознаете с идеята на проекта и програмата на различните модули, както и снимки от изминалите такива.

Модулът „Докосни ме, Усети допира!“ се реализира в партньорство със Сдружение „Куик Хендс Проджект“, а мястото ще е квартал “Христо Ботев“ - в двора на Начално училище „Васил Левски“.