Фенът на Шкода Стефан Иванов
Фенът на Шкода Стефан Иванов / вестник "100 вести"
Втори ретро парад в Дряново на 22 април, откриват изложба - графики "Автомобили Лаурин и Клемент" на Стефан Иванов
На 22 април в Дряново за втори път ще се проведе ретро парад на автомобили. Миналата година беше неговото първо издание, преминало при голям интерес от участници и публика.

Организатор на събитието е младият дряновец Стефан Иванов, подкрепен от Община Дряново и любителите на стари автомобили. Част от събитието тази година е откриването на уникална изложба „Автомобили Лаурин и Клемент“ - старото име на марката „Шкода“.


За първи път в тази изложба ще бъдат показани графики на автомобили „Шкода“, рисувани от инициатора на парада Стефан Иванов. За 10 години той е изработил 2000 скици на различни автомобили с марката „Шкода“. Стефан рисува с молив върху хартия с фотографска точност, която превръща картините му в скици.

Сам е открил и развил своя талант на художник, сам издирва моделите за рисуване, включително и на много редки образци на марката. Още по-интересни са скиците на неговите авторски модели, които е пред- ставил пред ръководство- то на заводите „Шкода“. Добрата оценка за тях е личната покана да посети завода в Чехия.

Източник: вестник 100 вести