Две премиери на постановката Човекът, който прави дъжд
Две премиери на постановката Човекът, който прави дъжд / Габровски драматичен театър

Двете премиери на постановката "Човекът, който прави дъжд" по Ричард Неш ще бъдат на 13 и 14 октомври. Режисьор е Михаил Петров, а в главната роля габровската публика ще види актьорът Юрий Ангелов.

Две премиери на постановката "Човекът който прави дъжд"
netinfo
 

"Привлякохме го с хубава драматургия и с уникалната роля, която се среща веднъж на 100 години. Това е роля, която всеки актьор би мечтал да изиграе", каза директорът на габровския драматичен театър Невена Митева. Тя допълни, че габровският театър в момента има двата хита на България- "Халосник" и "Село, село, пусто село", но им е бил необходим спектакъл с високи художествени качества и със силна драматургия, което да бъде престижната страна на театъра. Според нея с тази постановка балансът в репертоара на театъра е много добър.

Две премиери на постановката "Човекът който прави дъжд"
netinfo

Това е пиеса, която е грях да откаже, казва Юрий Ангелов. Той допълва, че в Габрово се чувства добре- от реката, от балкана, от града и от благородната театрална среда. Режисьорът Михаил Петров е впечатлен от актьорите от габровската трупа. "Театърът може да е малък, но Невена Митева го е направила да работи като часовник и аз съм изумен от творческата дисциплина и от морала на хората в театъра", казва той и допълва, че това представление може да бъде гордост и чест за всеки софийски театър.

Централните роли ще се изпълняват от Димо Димов, Надежда Петкова и Петко Петков. Сценограф на постановката е Елена Иванова, която е направила ефектна и невероятна сценография, каза още Митева.

Две премиери на постановката "Човекът който прави дъжд"
netinfo