Дните на градското планиране са възможност да купим добри практики
Дните на градското планиране са възможност да купим добри практики / Дарик Габрово

 

"Дните на градското планиране позволяват да проверим начина си на мислене и да "купим" в добрия смисъл на думата успешни практики, които се прилагат на други места". Това каза за Дарик архитект Иван Николов. Според него Габрово и Никелино има какво да взаимстват един от друг по отношение на добрите идеи. По думите му Габрово е страхотен град, но ние се отнасяме небрежно към неговите дадености и възможности за развитие.

В рамките на Дните на градското планиране, днес във фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово бе открита изложбата "Архитектурен салон" на Камарата на архитектите в България, колегия Габрово. Тя представя проекти на сгради, основно жилищни кооперации, производствени сгради и малки семейни хотели, проектирани от габровски архитекти.

Сред тях са арх. Стефан Русев, арх. Хлебарова, арх. Евгений Николов, арх. Иван Узунов, арх. Иван Николов, арх. Кметов и архитектурно бюро Вълеви.

"Имаме идея експозицията да бъде разширена и да стане постоянна изложба в обновената зала "Възраждане", добави арх. Николов.