Днес се тегли жребия за определяне на поредните номера на участниците в местните избори
Днес се тегли жребия за определяне на поредните номера на участниците в местните избори / оик - габрово
Днес избираме новите четирима депутати, които да представят област Габрово в 44 Парламент. Аргументите „за” и „против” отиването пред урните през тази кампания не бяха сериозно дискутирани през тази кампания.

„Който е недоволен, не трябва да ходи да гласува. Това би била една протестна позиция, която да покаже на политическата класа, че обществото не иска модела, който се налага. Ако пред урните отидат само 1000 души, да видим дали няма да има промени? Но българите са такива - мрънкат, мрънкат и отиват да гласуват. Аз повече не искам да избирам „най-малкото зло.”

Това казва жена със собствен малък бизнес, която отдавна се е отказала от сигурността на бюджетната институция, за която е работила и разчита на привлечените от плодовете на труда си клиенти. Тя е категорична, че протестен вот трябва да се упражни, като хората се откажат да гласуват.
На друго мнение е друг представител на дребния бизнес в региона.

„Как да имам претенции, ако не отида да гласувам. Имам свой кандидат. Партията, която го е издигнала може и да не влезе в парламента, ако вярваме на социолозите, но аз ще го подкрепя. Залагам на младостта, неопитността му не ме плаши, защото видях доста опитни политици, които ме разочароваха.”

Ще упражни правото си на глас и млада жена, която е превърнала изкуството в своя професия.
„Този път вярвам на хората, за които ще гласувам и в техните намерения. Не искам да се замислям много за политика, защото стигам до извод, че много малко неща реално зависят от мен. Колкото повече са задълбочавам по тази тема, толкова по-лошо става.”