Дафинка Ганева от МВР- Севлиево е един от отличените с приза Полицай на 2008 год.
Дафинка Ганева от МВР- Севлиево е един от отличените с приза Полицай на 2008 год. / netinfo

Главен полицай Дафинка Ганева- началник група “Териториална полиция” при РУ на МВР-Севлиево е сред дестте служители на МВР, отличени с почетния приз “Полицай на 2008 година”. Това стана по време на тържествената церемония по връчване на годишните награди “Полицай на 2008 година”.

Тя бе отличена за високия си професионализъм и системност, проявени в работата й по прилагането на модела “Полицията в близост до обществото”, за създаването на Гражданско-обществения център по превенция в ромския квартал “Балабанца” и за активното й участие в Местната комисия за обществен ред и сигурност в Севлиево.

Призът се присъжда ежегодно на изявени полицейски служители и колективи, които със своя труд са допринесли за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите и противодействие на престъпността. 10 индивидуални и 10 колективни награди получиха полицаи и полицейски екипи на празничната церемония.

Инициативата “Полицай на годината” е съвместно начинание на Главна дирекция “Охранителна полиция” към МВР и фондация “Доверие и закрила”. Наградите бяха връчени от министър-председателя на Република България Сергей Станишев, министъра на вътрешните работи Михаил Миков, членове на ръководството на МВР и на фондация “Доверие и закрила”.