Българска демократична общност представи и в Габрово своите  Политически начала
Българска демократична общност представи и в Габрово своите Политически начала / Дарик Габрово

Българска демократична общност има политически амбиции и ще участва в следващите избори, каза за Дарик председателят на организацията Господин Тонев, който бе в Габрово за представяне изданието "Политически начала".

Българска демократична общност е нова политическа формация, регистрирана през 2009 г. Според Господин Тонев тя обединява хора, изповядващи сходни ценности и споделя принципите на Социалното пазарно стопанство. Формацията е дясноцентристка и има сформирани ядра в отделните региони на страната. В Габрово също е организирано такова. Сред представителите на местно ниво са Кольо Василев и Кирил Данаилов.

"Политически начала" дава отговор на въпроса какво представлява БДО и разглежда основните принципи, които обединяват личностите в организацията. Определя се като синтез от ценностни представи, светогледни принципи и духовна ориентация.

Българските граждани имат потребност да се обединят около политика, в която свободата и отговорността, законността и редът създават моста на доверие между управляващи и гражданите, считат от БДО