Богомил Белчев: Кирил Добрев на 100 % покрива изискванията ми за депутат
Богомил Белчев: Кирил Добрев на 100 % покрива изискванията ми за депутат / БСП

Бившият кмет на Габрово е убеден, че Кирил Добрев е народният представител, който е нужен на Габрово

Г-н Белчев, като човек, който е дълбоко свързан с града и неговото развитие, вярвам следите предизборната кампания в Габрово. Каква е Вашата оценка за отправените обещания и послания от политическите партии и най-вече от Коалиция “БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”?

Бих искал да отбележа, че тази кампания в сравнение с други, е много по-слаба, не е толкова агресивна и активна. Лично аз трудно си обяснявам защо е така. По отношение на посланията, които отправят партиите смятам, че до голяма степен те са традиционни презпоследните години. Но няма как да бъде по друг начин, защото проблемите общо взето са едни и същи. Те дълго време не са решавани ивсе още са на дневен ред. Затова е логично участниците в тази кампания да заложат на съществуващите от години проблеми и да сеопитват да ги разработват. Що се касае до посланията които отправя социалистическата партия, мисля че те са изключително адекватни, точни, премерени и са съобразени с нуждите на нашия град и региона.

Изказахте подкрепа за водача на листата на социалистите Кирил Добрев. Кое Ви мотивира да го направите и защо хората трябва да гласуват доверие на “БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”?

Кандидатът на “БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” Кирил Добрев е изключително нестандартен в сравнение с кандидатите, които сме имали досега. Товаме кара да мисля, че той ще има по-различен и по-успешен подход към проблемите, а и изобщо към хората и към депутатската власт. Г-н Добрев покрива моите изисквания и очаквания на 100 % за това какъв трябва да бъде народния представител, за какво и как трябва да работи през следващите години. От всичко, което е казал досега и от посланията, които отправя към избирателите, съм направил своя извод, че точно това е народният представител, който е нужен на Габрово.

Водачът на листата Кирил Добрев не е от Габрово. Смятате ли, че това е предимство или е недостатък?

Откровено ще кажа, че първоначално смятах, че това е пречка. Не толкова, че кандидат е Кирил Добрев, а затова, че той не е местен итака няма да има възможност да се изградят кадри, които да се използват през следващите години в града. Но участието на един външенчовек има и своите предимства. Те са преди всичко в нетрадиционния подход, който трябва да се приложи при решаването на проблемите,които съществуват в региона. Един външен поглед на нещата много често е по-реален и по-адекватен. Затова вече съм убеден, че дали кандидата е от региона или не, няма съществено значение. Още повече след като имаме една такава силна и ярка кандидатура като тази наКирил Добрев.

Какъв съвет и заръка бихте дали на г-н Добрев?

Моят съвет е да бъде много близко до хората, да не забравя какво е казал и обещал при срещите си с тях, и да бъде на 100 % всеотдаен към жителите на Габрово. Аз от опит мога да кажа, че хората в Габрово ще му се отблагодарят, ако той спази тези три правила. Доколкотого познавам съм сигурен, че точно това ще стане.