Безплатни автобуси в новогодишната нощ в Габрово
Безплатни автобуси в новогодишната нощ в Габрово / netinfo

В новогодишната нощ ще се движат безплатни автобуси, информират от Общината. Те ще се движат по график: в 22.50 ч. тръгва автобус от кв. „Русевци“ за площад „Възраждане“. Също в 22.50 ч. ще се движи автобус от кв. „Бойката“ за площада. В 23. 20 часа ще има осигурен превоз от „Варчевци“ за центъра и от кв. „Хаджицонев мост“ за площада.

След полунощ, в 00.40 часа ще има автобус от площада за кв. „Варчевци“. В 01.10 ч. От „Варчевци“ за „Русевци“. Също в 00.40 часа от площада ще тръгне автобус до кв. „Хаджицонев мост“ и в 01. 10. часа от „Хаджицонев мост“ за кв. „Бойката“. Автобусите ще спират на всички спирки.

200 литра червено вино е осигурила Община Габрово за посрещането на новата 2009 година. Половин час преди полунощ ще започне подготовката за посрещането на Новата година. На покрива на Общинската администрация ще бъдат монтирани цветни прожектори.

Точно в полунощ български народни хора ще свири габровският духов оркестър. Всички присъстващи ще могат да се забавляват на площада до 2 часа на 1 януари.