Август започва с високи температури
Август започва с високи температури / DarikNews.bg

Август започва с високи температури. Жълт код е обявен за понеделник, 1 август.Предупреждението е в сила за цялата страна.

На какви храни да наблегнем в жегата?

В понеделник ще бъде предимно слънчево, около и след пладне - горещо. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 34 и 39 градуса, по Черноморието - малко по-ниски.

В района на Габрово максималните стойности ще бъдат 34 градуса, а от утре започва приятно захлаждане.

Главно над планинските и западните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там, вечерта и през нощта срещу вторник, ще превали и прегърми.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - няма да се променя съществено.
Над планините ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Специалист: Секс и чесън ни спасяват в жегите

Само по най-високите върхове ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура но височина 1200 метра ще е 28 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа характерен бриз. Максималните температури ще са 30-32 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg