Андрей Новаков е номиниран за евродепутат с най-голям принос за развитието на туризма на Балканите
Андрей Новаков е номиниран за евродепутат с най-голям принос за развитието на туризма на Балканите / andreynovakov.eu

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе номиниран от Балканския алианс на хотелиерските асоциации за евродепутат с най-голям принос за развитието но туризма на Балканите.

Това стана по време на международна конференция в Черна гора посветена на туризма и трансграничното сътрудничество в която Андрей Новаков участва по покана на Благой Рагин, председател на БАХРА. Номинацията на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП ще бъде разгледана от борда на организацията. На събитието присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Трявна официално е член на Европейска туристическа мрежа

"Благодаря за номинацията за мен тя означава много и ме мотивира с всички сили да продължа да работя за развитието на туризма и популяризирането на България", посочи Новаков.

По време на конференцията евродепутът от ГЕРБ/ЕНП представи нова възможност за кандидатстване по програма на Генерална дирекция Grow на Европейската комисия. „Общия бюджет на програмата е 500 000 евро. Като процента на подкрепа е до 75% от стойността на проекта", заяви Новаков. По думите му, програмата има за цели да насърчи заетостта и обучението в туристическия сектор в цяла Европа.