/ iStock/Getty Images
Габровската областна болница "Д-р Тота Венкова" се обърна с апел към гражданите, че изпитва остра нужда от общи хигиенни работници
91 са новите случаи на коронавирус в област Габрово, съобщиха от РЗИ.

Рекорден брой случаи на коронавирус в област Габрово за три дни

Починалите за денонощие са четирима мъже на възраст между 65 и 86 години от Трявна. 
В областния град заразените са 51, в Севлиево - 24, в Трявна - 11, и в Дряново - петима. От потвърдените случаи на коронавирусна инфекция, 22-ма души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 61 души са с грипоподобни симптоми и се лекуват у дома, осем души нямат симптоми.

Здравните власти съобщават, че във всички лечебни заведения за болнична помощ в областта има заболели сред медицинските служители. Към днешна дата това са 18 лекари, 31 медицински сестри, десет санитари и 14 души персонал.

По отношение на заболелите, най-засегнатите здравни заведения са областната болница "Д-р Тота Венкова" и всички филиали на Центъра за спешна медицинска помощ.

Ресторантьори на протест в Габрово (ВИДЕО)

Габровската областна болница "Д-р Тота Венкова" се обърна с апел към гражданите, че изпитва остра нужда от общи хигиенни работници. Доброволците ще изпълняват спомагателни дейности, като подпомагат дейностите по дезинфекция, събиране на битовите отпадъци, доставка на лични вещи и храна за пациентите, донесени от техните близки. Те ще работят извън ковидзоните.