/ iStock/Getty Images
Почина мъж
52 са новите положителни проби за коронавирус в област Габрово. Данните са за периода от 23 до 25 октомври, съобщиха от РЗИ.

Жена наруши карантината си в Габровско

Най-много заразени има в Габрово - 20 случаи, следвани от 15 в Дряново, 14 в Севлиево и три в Трявна.

От потвърдените 52 случаи в областта, 13 лица са хоспитализирани с вирусна пневмония, 32-ма са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а седем лица към момента са без симптоми на заболяването.

15 от новорегистрираните случаи са персонал и потребители на Дневен център за стари хора в Дряново. 21 души, са изследвани от РЗИ по повод на заболели от КОВИД-19 две жени от Дневния център, които към момента са хоспитализирани в МОБАЛ във Велико Търново.

Бум на новозаразените в Габровско, почина мъж

Епидемиологичното проучване продължава с изследване на Защитено жилище за лица с физически увреждания в Дряново, тъй като към момента две лица от защитеното жилище са с положителни проби за коронавирус и са в непосредствена епидемиологична връзка със заболелите от Дневния център в Дряново.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Мъж на 73 г. от Габрово, хоспитализиран в МБАЛ“ Д-р Тота Венкова“-Габрово на 13 октомври, като потвърден случай на коронавирус с вирусна пневмония, е починал на 24 октомври вследствие на остра дихателна недостатъчност. Той е бил с придружаващо хронично сърдечно заболяване.