5 000 000 лева за областната болница
5 000 000 лева за областната болница / Дарик Габрово
5 000 000 лева за областната болница
60892
5 000 000 лева за областната болница
  • 5 000 000 лева за областната болница

Габровската областна болница ще получи 5 млн. лева за реконструкция, оборудване и апаратура в сферата на онкологията по проект на ОП "Регионално развитие". Добрата новина съобщи в Габрово министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя откри днес обновеното отделение по хирургия в габровската областна болница, както и  ремонтираната южна фасада на лечебното заведение. Модернизацията е извършена чрез целево отпуснати средства от  Министерството на здравеопазването в размер на 623 000 лв., като болницата също е вложила собствени средства, помогнали са и фирми. На тържеството присъстваха народните представители Катя Колева, Цветомир Михов, областният управител Мариян Костадинов, кметовете на Габрово и Севлиево Таня Христова и д-р Иван Иванов, председателят на общински съвет Габрово Николай Сираков.

5 000 000 лева за областната болница
netinfo

Директорът на лечебното заведение д-р Нели Савчева направи ретроспекция на всички действия, довели до ремонта на отделението и фасадата. По интересен начин в презентация тя разказа за всички преписки и цялата кореспонденция, водена с няколко здравни министри, за да се случат нещата. Д-р Савчева припомни тежкото състояние на лечебното заведение преди три години. "Днес ми е малко по-лесно да говоря пред вас, защото  ние сме една болнице без един лев просрочени задължения и всичко това се случва, защото имаме стратегия, имаме приоритети, имаме приятели, привърженици, които ни помагат да  вървим напред", каза д-р Савчева, като подчерта, че миналата година е била най-успешната за лечебното заведение. Освен това габровската болница е единствената областна болница, която със собствени средства е разработила и управлява проекти. За миналата година те са два - по ОП"Конкурентноспособност" и ОП"Развитие на човешките ресурси". Д-р Савчева съобщи още, че в лечебното заведение има 14 специализанти. Една от най-младите лекарки в болницата д-р Балинска също взе думата.

5 000 000 лева за областната болница
netinfo

Министър Атанасова отбеляза, че за пръв път присъства на подобно мероприятие с такава ретроспекция на събитията и хората, записали дадено решение. "За мен е удоволствие аз да съм последният човек направил възможно това решение да стане окончателно и днес да има един видим резултат". Тя похвали ръководството на болницата, както и самото лечебно заведение. "Това е лечебно заведение, което въпреки кризата, въпреки трудностите, смяната на ръководствата и позициите, наистина стои стабилно на картата на лечебните заведения в страната. Похвално е, че миналата година е завършило с положителен финансов резултат и е на печалба от 700 000 лв.", каза още Атанасова.

5 000 000 лева за областната болница
netinfo

В края на словото си тя информира, че в рамките на другата седмица болницата ще бъде поканена да предостави проектен фиш за кандидатстване по европейски проект с фокус онкология. "Благодарение на нашата работа, благодарение на нашия екип, на всички колеги, които през последните 3 години работиха по програма "Регионално развитие" и вследствие на проведените обществени поръчки имаше икономия от 27 млн. лева и това направи възможно габровската болница също да получи финансиране", допълни министър Атанасова.В словото си кметът на Габрово Таня Христова благодари на всички, които работят за това Габрово да остане един жив град, "защото без здравеопазване, без образование, колкото и милиони да инвестираме в инфраструктура всичко това ще бъде напразно".

5 000 000 лева за областната болница
netinfo

Водосвет за здраве отслужиха отец Руслан и отец Минчо, след което министър Атанасова разгледа новата фасада на болницата. След това тя и началникът на хирургично отделение д-р Цанков прерязаха лентата на обновената Хирургия.

5 000 000 лева за областната болница
netinfo