45 години събор на народното творчество Бабан
45 години събор на народното творчество Бабан / Община Севлиево

В полите на Балкана, събрал в букет своето величие и красота, на връх Бабан край село Кръвеник - паметно и славно място, пазещо спомена за героите загинали за свободата на Майка България, се проведе традиционният Събор на народното творчество „Бабан'2016"
Организатори на изявата са Община Севлиево, кметство с. Кръвеник и Народно читалище „Светлина-1928".

В знак на признателност към подвига на героите от Априлското въстание в Севлиевския край по традиция на паметната плоча бяха поднесени цветя от името на Община Севлиево.

Д-р Иван Иванов - Кмет на общината поздрави всички участници и гости, които са емблема на фолклорната традиция и българското в Севлиевския край по повод 45-годишнината на Събора.

Над 300 самодейци от читалищата в общината се изявиха на сцената-музиканти, певчески групи за автентичен и обработен фолклор, индивидуални изпълнители, детски фолклорни групи, разказвачи на балканджийски хумор и гости от съседни градове и села.
Всяко читалище получи специален плакет за участие в четиридесет и петото издание на „Бабан".

Всенародно веселие на раздумка с хубави песни и кръшни хора - това е Събора на народното творчество „Бабан", доказаха за пореден път гости и участници в празника.