Трасето в Горна Росица
Трасето в Горна Росица / Община Севлиево

120 мотоциклетисти от 30 държави се състезаваха в кръг от световния шампионат по мотокрос на трасето в севлиевското село Горна Росица, което е определено като №1 в света. 

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов приветства присъстващите в качеството си на домакин.

„Особено ми е приятно, скъпи приятели на мотокроса, да бъдем отново заедно на състезание от такъв ранг. Благодаря на българското правителство и на българската федерация по мотокрос, които със съвместни усилия успяха да направят така, че този мотополигон (многократно обявяван за трасе №1 в света) отново да бъде домакин на кръг от Световния шампионат“. Д-р Иванов благодаря на всички, които взеха участие в подготовката на трасето. „Повече от два месеца тук кипи усилен труд и днес условията са чудесни“, каза кметът и пожела на състезателите безаварийно каране, а на всички фенове - един прекрасен ден със световния мотокрос.

Община Севлиево
120 мотоциклетисти от 30 държави се състезават на трасе №1 в света

Зам.- министърът на младежта и спорта доц. д-р Стоян Андонов изрази надежда общите усилия на домакините и на организаторите да бъдат възнаградени с емоцията от едно световно състезание в спортсменски дух, а вицепрезидентът на промоутъра на световния шампионат USTREAM Давид Лонго даде изключително висока оценка на трасето и на организацията и каза, че за световния шампионат е голяма чест да се върне отново в Севлиево, а всеки българин трябва да е горд с това трасе - едно от най-уникалните в света. 

Президентът на ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб каза, че за него е чест да бъде отново в Севлиево. Той благодари на Българската федерация по мотоциклетизъм и на българското правителство, което направи възможно провеждането на състезанието тази година, на домакините от Община Севлиево и на мото феновете.

„След 4 години напрегнато очакване, отново сме в едно от най-красивите и привлекателни спортни съоръжения в света - мотополигон „Горна Росица“ - град Севлиево. Това е голямото щастие и голямата победа за любителите на мотоциклетния спорт - отново да можем да кажем „добре дошли“ на представителите на 30 държави и 120 състезатели, защото това е голям успех и големият показател за нивото на трасето в Горна Росица“, каза Румен Петков. Той благодари на българското правителството и на министър-председателя за разбирането и подкрепата, благодарение на които днес всички можем да се поздравим с това домакинство.