101 тежки катастрофи са станали в областта до момента
101 тежки катастрофи са станали в областта до момента / netinfo

От началото на годината до момента на територията на Областта са регистрирани 101 тежки пътнотранспортни произшествия, каза Началникът на “Пътна полиция” Гл. инспектор Христо Колев. 10 души са загинали, а ранените са 134. За същия период на миналата година са станали 105 тежки катастрофи, при които са загинали 10 души, а ранените са 133. Според Инспектор Колев, в последните години, се движим в един диапазон, който е нормален за нашата област и няма драстични завишавания на пътните инциденти и броят на пострадалите.

За периода от 1 ноември 2007 до 1 март 2008 година, на територията на областта са възникнали 30 тежки пътнотранспортни произшествия. При тях са убити 7 души, сред които двама пешеходци. Ранени са 30 човека, като 10 от тях са пешеходци.

Относителният дял на произшествията с участие на пешеходци за периода е 36 % от всички тежки произшествия, като те представляват 14 % от убитите и 30 % от ранените.

В община Габрово за периода са регистрирани 15 тежки произшествия с двама убити и 13 ранени. В община Севлиево тежките инциденти с пострадали са 13, от които 5 убити и 14 ранени. В Трявна и Дряново са възникнали общо две тежки произшествия.

Предимно злополуките с възрастни хора и деца стават между 17.00 и 21.00 ч. В тези часове на денонощието през периода са регистрирани 7 катастрофи с участие на пешеходци. От полицията призовават хората да бъдат особено внимателни през зимата, тъй като в този период възникват най- много произшествия.