/ БГНЕС, архив
Затворени за движение остават всички второкласни и третокласни пътища в регион Добрич. Към момента отворени за движение и то с ограничения за тежкотоварните автомобили са направленията Добрич – Варна, Добрич – Балчик и Добрич – Албена. Екипите на ОПУ продължават денонощното си дежурство, а над 30 машини почистват и опесъчават републиканските пътища в областта.

Искат удължаване на дървената ваканция в Добричко до 2 март

От ОД на МВР апелират да не се пътува, освен при крайна необходимост. Предвид лошите метереологични условия, засиления снеговалеж и вятър се очаква нова организация на движението и затваряне на нови участъци в региона.

Усложнена остава обстановката в област Добрич

25 души на хемодиализа от региона са настанени в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи директорът й д-р Трифон Йорданов, а вчера следобед в здравното заведение са извозени и настанени две родилки от близки села, които се очаква да родят през следващите дни. Увеличават се пациентите с фрактури и счупвания на крайниците, но няма такива, приети с измръзвания, информира още д-р Йорданов.

Над сто души са били извадени от преспите в Добричко

Към момента няма селища без ток и вода по информация на Областния съвет за сигурност. С нарушено водоподаване са селата Поручик Чунчево, Камен бряг и Хаджи Димитър в община Каварна и Горун и Тюленово в община Шабла.