/ ThinkStock/Getty Images
От МВР съветват да не се пътува по пътищата в региона
Усложнена остава обстановката в област Добрич и в последния ден на февруари. По информация на Областното Пътно управление затворени остават всички второкласни и третокласни пътища в региона.

Искат удължаване на дървената ваканция в Добричко до 2 март

Затворени за движение са направленията Добрич – Силистра и Тервел – Силистра. Проходим приз зимни условия и то само за леки автомобили е пътят Добрич-Варна.

Отворени за движение за автомобили до 3.5 тона са направленията Дуранкулак-Варна, Варна – Кардам и Карапелит – Кочмар. Към настоящия момент отворени за движение до 12 т. са пътищата Добрич –Албена, Добрич – Балчик и Добрич – Крушари.

Очакват ни още валежи от сняг и студ, след неделя обаче идва затопляне

Екипите на ОПУ продължават денонощното си дежурство, а над 30 машини почистват и опесъчават републиканските пътища в областта. От ОД на МВР-

Добрич апелират да не се пътува, освен при крайна необходимост. Предвид лошите метереологични условия се очаква нова организация на движението и затваряне на нови участъци в региона.

 
През нощта не са постъпвали сигнали за бедстващи хора и автомобили, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
 
Над сто души са били извадени от преспите в Добричко

Слабият снеговалеж продължава почти във всички общини на област Добрич. Снежната покривка в региона е около 20 см. Няма селища без ток и вода по информация на Областния оперативен щаб.

С нарушено водоподаване са селата Поручик Чунчево, Камен бряг и Хаджи Димитър в община Каварна и Горун и Тюленово в община Шабла.