/ Дарик Добрич
Днес валежите ще отслабнат и в Източна България, а на места в страната и временно ще спрат през деня. Тази вечер, през нощта и в сряда нов средиземноморски циклон ще донесе валежи от сняг в страната, като те ще бъдат по-обилни на югоизток, по Черноморието и на североизток, а най-слаби ще бъдат валежите в северозападната част на страната.

Затруднено е почистването на добричките улици, но градският транспорт се движи навсякъде

Очаква се валежите в цялата страна да спрат до края на деня в сряда. Максималните температури в последния ден на февруари ще са между минус 7 и минус 2 градуса, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони.

Месец март ще започне с ниски температури, като минималните температури в четвъртък ще са между минус 15 и минус 10 градуса, в отделни райони и по-ниски. Дневните температури също ще са под нулата. 

В нощта срещу петък средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето в страната и ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг и са възможни поледици.

Над сто души са били извадени от преспите в Добричко

От петък нататък постепенно ще се затопля. В неделя температурите вече ще достигнат 5-6 градуса. В началото на следващата седмица този процес ще продължи и дневните температури ще се повишават още.

Кметът на Добрич издаде заповед във връзка с усложнената зимна обстановка

В нощта на понеделник срещу вторник се очаква нов средиземноморски циклон да окаже влияние на времето у нас, като донесе валежи от дъжд.
 
Температури над 15 градуса можем да очакваме от средата на следващата седмица.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg