Жълт код за силен вятър в Добричко, остават затворени пътищата към Шумен и Силистра
Жълт код за силен вятър в Добричко, остават затворени пътищата към Шумен и Силистра / Дарик Добрич

Няма бедстващи хора заради усложнената зимна обстановка в региона, съобщават от Областния съвет за сигурност в Добрич. Екипи на Пожарната съдействат за извозването на двама души на хемодиализа от селата Черна и Житница.

Остават затворени за движение пътищата към Шумен и Силистра. Не се допуска пътуване по отсечките Одринци-Владимирово-Бдинци-Червенци, Карапелит-Кочмар, Кочмар-Тервел.  Временно е затворен за почистване и пътят Добрич - Генерал Тошево. 33 машини почистват републиканските пътища в областта.

Забранено е движението на камиони над 12 т. по пътя Варна-Добрич.

Без ток към 7.00 часа тази сутрин са били селата Бонево, Подслон, Орлова Могила, Смиванци, Добрин, Благовец  и половината от село Василево. Без вода са Малка Смолница, Житен, Сноп и Градини.

Жълт код за силен вятър е обявен в единадесет области на страната, между които и Добрич.

Заради влошените метерологични условия - силен вятър и застудяване, със заповед на кмета на Добрич Йордан Йорданов дните 18, 19 и 20 януари са обявени за неучебни за всички училища на територията на Общината. Детските градини и ясли ще работят в нормален график.

Тридневна ваканция във всички общински училища и детски градини в селата Вранино, Раковски и Септемврийци, обяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева. Решението се налага поради усложнената зимна обстановка и образувалата се поледица. Учебните занятия ще бъдат възстановени в четвъртък, 21 януари.
Здравните заведения, целодневните детски градини в град Каварна, село Българево и детска ясла ще работят с нормално работно време.

Междуградските автобуси пътуват към Варна, Балчик и Албена. Не е възможно движението към Силистра и Шумен. По направление Крушари автобуси се движат само по главния път.

13 машини чистят пътищата в Добрич, съобщи управителят на фирма "А.С.А."  Георги Иванов. Работи се за разчистване на навяванията по пътни платна, чосоляват се и се чистят наклонени участъци и стъпала.