Започва Селското стопанство и всичко за него
Започва Селското стопанство и всичко за него / netinfo

17-то Международно изложение "Селското стопанство и всичко за него" се открива в 10.30 часа. Бизнес събитието ще се проведе от 25 до 29 август в спортен комплекс „Простор" в Добрич. Участие в изложението ще вземат над 350 селскостопански фирми от Румъния, Турция, Украйна, Беларус, Русия, Израел, Великобритания, Холандия Германия, Франция, САЩ, Полша, Словения, Чехия и България. Заетите изложбени площи надхвърлят 12 000 квадратни метра. Организаторите от "Добрички панаир" АД съобщават, че през 2009-та участващите за първи път са с 20% повече от миналата година.

На посетителите ще бъдат показани новостите в земеделската техника, сортовете земеделски култури и борбата с вредителите по тях. В първия ден на изложението, от 15.00 часа, ще се проведе специална кръгла маса, на която ще бъдат дискутирани проблемите и перспективите пред българското земеделие. Ще бъде изнесена информация за възможностите за финансиране -  проекти, програми и условия.

Форумът ще бъде открит официално от министъра на земеделието и храните - Мирослав Найденов, който ще участва и в обсъжданията на кръглата маса.