Започва пролетното почистване на Добрич
Започва пролетното почистване на Добрич / dariknews.bg

Почистващата фирма "А. С. А България" вече започна предвидените по договор дейности за пролетно почистване на Добрич, информират от пресслужбата на общината.  Разчистват се натрупаните през зимата наноси върху уличните платна и линейните отоци. Предстои метене и измиване на основните пътни артерии и централната градска част.

Община Добрич обявява дните от 6 до 30 април за Дни на пролетно почистване и призовава жителите на града, учебните заведения и фирмите да се включат в инициативата.

Препоръчва се разчистените от дворове и междублокови пространства отпадъци да се слагат в чували до контейнерите за смет или на удобно за извозване място. Чувалите ще се събират от почистващата фирма, но е необходимо предварително да бъде уточнен денят на почистване. Заявки за извозване и други въпроси, свързани с кампанията се приемат на „зелен телефон” 058 604 573. За удобство на гражданите при поискване ще се осигуряват ръкавици и чували за смет.

Общинско предприятие "Устойчиви дейности и проекти" ще се погрижи за зелените площи, разделителните ивици на булевардите, пешеходна зона и терени в жилищните комплекси. Училищата и детските градини, които обикновено са най-активни в пролетното почистване, по предварителен график ще се погрижат за училищните дворовете, местата за обществено ползване около учебните заведения и градския парк.

От общината призовават всички да се включат в почистването на районите около жилищата си, на детските площадки и местата за отдих.