Започва Европейският младежки поп-рок конкурс Сарандев
Започва Европейският младежки поп-рок конкурс Сарандев / Дарик Добрич

Започва 25-ото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" Добрич`2016. В музикалния форум се включват 65 участници от 16 града в страната и 6 държави.

Председател на журито ще бъде известният български композитор, певец и инструменталист – Хайгашот Агасян. Певческите умения на участниците ще оценяват още София Лазополу – педагог в музикалната консерваторияв Атина, носител на Гран при на „Сарандев“ 2001 г. и представители от Румъния, Литва, Казахстан, Молдова.

Конкурсът се открива в 17.30 часа в концертната зала на Младежкия център, където ще се проведе и първата конкурсна вечер. На същото място утре се организира втората конкурсна вечер, а награждаването на победителите и гала концертът ще се състои на 20 май, от 18.00 часа.

Няколко часа по-рано – в 11.00 часа, в зала №3 на Младежкия център ще бъде организирана среща на тема „Междукултурен обмен чрез музика“.

Поп-рок конкурс "Сарандев" ще завърши с рецитал на Михаела Филева, която е участвала в добричкия конкурс и е носител на Гран при „Сарандев“ от 2008 година.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

В дните на форума може да се види и изложба с наградените творби от ХI Национален конкурс за дигитална живопис „Моята  България“. Експозицията е подредена във фоайето на Младежкия център.