/ Дарик Добрич
Кражбите на имущество са определящи за област Добрич
45-годишен мъж, осъден за кражби, е бил заловен в началото на октомври, след като е избягал от Затворническото общежитие „Разделна”, съобщи днес директорът на Областната дирекция на МВР- Добрич старши комисар Никола Панчев.

Затворникът е заловен в родното си село на територията на област Добрич, след като се укривал два дни в необитаеми къщи. Задържан е със съдействието на местни хора и с помощта на полицейско куче. Мъжът не е бил обществено опасен и агресивен, бил е на лек режим в общежитието и е работел.  

Кражбите на имущество са определящи за област Добрич, като те са една трета от всички извършени. През месец октомври са регистрирани 48 такива инцидента, разкрити са 15, съобщи още Панчев.

ОД на МВР-Добрич е с нов директор

Той посочи, че положителна мярка срещу този вид престъпления са проведените полицейски акции. От 9 до 21 октомври в цялата област е проведена специализирана операция,  съвместно с дирекция „Жандармерия”. През този период е имало спад на престъпленията - извършени са 94, спрямо 126 за същия период на миналата година.

Отчита се спад на джебчийските кражби, през октомври не е регистрирана нито една. През месеца не са регистрирани и грабежи, престъпления против личността и телефонни измами. Имало е 20 случая с арестувани за наркотици.

6 са извършените кражби на селскостопанска продукция през месец октомври, като 5 от тях са разкрити. Краде се предимно царевица и орехи, а в другите месеци и лавандула, казват криминалистите.

От началото на 2018 година до момента са извършени 11 грабежа, 8 от които са разкрити.