Закриват Виа Понтика
Закриват Виа Понтика / Виа Понтика - пресцентър
С театралния спектакъл на Драматичния театър в Търговище „Сън в лятна нощ” днес ще бъде закрит международният форум „Виа Понтика” в Балчик. 
 
Дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството събра повече от 170 талантливи творци от Балканите. В продължение на девет дни жителите и гостите на Белия град имаха възможност да посетят изложби, концерти, театрални спектакли, филмови прожекции и да се докоснат до таланта и емоциите на младите в изкуството – студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния, България.
 
В международния форум, организиран от Сдружение „Виа Понтика - 2010” с председател Красимир Ранков, се включиха представители на Национален университет по изкуствата – Букурещ, Университет по изкуствата, Факултет за приложни изкуства – Белград, Сърбия, Нишки университет – Факултет за изкуства, Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Национална художествена академия – София, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.
 
Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на община Балчик, със съдействието на КЦ „Двореца”, читалището в Белия град, Историческия музей и др.