За втори път тази година финансират издания на добруджански автори
За втори път тази година финансират издания на добруджански автори / Дарик Добрич

Нови 6 издания на добруджански автори получават финансиране от община Добрич. Те са одобрени от Експертна комисия на втора конкурсна сесия по Правилата на Общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението за 2010 година.

Предстои да бъдат финансирани предложенията на: Атанас Пеев от дружеството на краеведите "Отец Павел Атанасов" за издаване на сборник с материали от юбилейна научна сесия "Десет години в служба на Добруджа"; Драгни Драгнев за издаване на романа "Сънят на тревите"; Генка Петрова за издаване на стихосбирка "Стихове по скайпа", д-р Даниела Петрова за откупуване на книгата "Помагало за родители"; Регионален исторически музей - Добрич за издаване на помагало за учениците "Да надникнем в класиката. Йордан Йовков", посветено на 130-та годишнина от рождението на Йордан Йовков и Славка Демирева за откупуване на книгата "Йовков и добруджанци".

Книгите получават средства по правилата на община Добрич за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението, приети с решение на Общински съвет през месец ноември 2008 година. Общата сума, която ще бъде отпусната е близо 5 хиляди лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за втори път тази година.