Юлиян Иванов отново застава начело на ВиК-Добрич
Юлиян Иванов отново застава начело на ВиК-Добрич / Дарик Добрич

Нова смяна в ръководството на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Добрич. Радослав Русев, който дойде от София и бе на поста от 31 октомври 2012 г., ще бъде наследен отново от своя предшественик - инж.Юлиян Иванов. Заповедта, с която е назначен е от 1 август, казаха за Дарик от ВиК. Поканата към него е дошла от Министерството на регионалното развитие "на експертно ниво", коментираха още от дружеството.

Иванов бе назначен за управител през септември 2012 г., но заема длъжността 40-ина дни, до идването на Русев. Рокадите тогава бяха предизвикани от водна криза, оставила Добрич на сухо за няколко дни и довела до инспекция в дружеството от експерти на принципала - МРРБ.

Юлиян Иванов е роден през 1973 г. в Тервел. Завършил е МЕИ-Варна като магистър инженер. От 2004 до 2007 г. е бил началник във ВиК на район Тервел. Работил е като технически ръководител в курорта Албена до пролетта на миналата година, когато след конкурс е назначен в „Топлофикация"-София, в инвеститорския контрол. Казва, че е работил с едни от най-добрите ВиК-инженери в страната.

Иванов бе кандидат за кмет на Тервел, издигнат от РЗС на последните местни избори. Той е сред основателите на ГЕРБ в добруджанския град, но напусна партията.