Във фонд Земеделие приемат заявления за подпомагане на свиневъди и птицевъди
Във фонд Земеделие приемат заявления за подпомагане на свиневъди и птицевъди / www.sxc.hu

От днес до 2 ноември 2010 година в Държавен фонд „Земеделие" ще се приемат заявления по схемата „Временна държавна помощ за подпомагане на земеделските производители на селскостопанска продукция с цел съхранение на стопанствата и запазване на производството при настоящата финансова и икономическа криза". Предстои да бъдат подпомогнати свиневъди и птицевъди.

Общият размер на предоставените средства за едно стопанство не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро. Ако стопанството е получило помощ, попадаща в регламентите „ де минимис" до 7 500 евро, то тази сума, получена след 1 януари 2008 г. трябва да бъде приспадната от средствата по Временната мярка за тази държавна помощ.

Земеделските производители, които ще кандидатства по схемата, ще могат да подават заявление за подпомагане и съпътстващи документи по образец в Областните дирекции на ДФ"Земеделие".

Помощта се предоставя на стопани, които се занимават с първично производство на селскостопанска продукция в свиневъдството и птицевъдството - физически лица, еднолични търговци и юридически лица. Общият финансов ресурс по схемата е в размер на 3 480 000 лв.

Още информация може да се прочете на http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/priem-zaiavlenia-darjavna-pomosht/