Въпросът на Дарик: Подкрепяте ли протестите на личните лекари?
Въпросът на Дарик: Подкрепяте ли протестите на личните лекари? / Thinkstock/Getty Images

Подкрепяте ли ефективните протести на личните лекари? Това е въпросът на Дарик, който отправяме към слушателите ни и читателите ни в Дарик Нюз и Фейсбук.

Джипитата от Добрич излизат на протестен митинг на 30 март от 11.00 часа пред ДКЦ – 1. Техните кабинети ще останат затворени през целия ден в сряда. За спешни и неотложни случаи ще работят два дежурни кабинета – в ДКЦ – 1 и ДКЦ – 2.

Протестиращите лекари заявяват недоволството си от цялостната политика, провеждана в областта на здравеопазването. Един от основните аргументи за недоволството на медиците е служебният рамков договор, който дава право на здравното министерство и здравната каса да разпределят еднолично парите за здраве. Лекарите протестират още срещу недостатъчните пари за профилактични прегледи и направления за специалист. Джипитата не са съгласни и с въвеждането на системата за пръстови отпечатъци.

Коментари по темата и преки включвания от протестите на лекарите в Добрич и Силистра очаквайте в ефира на Дарик Добрич на 30 март след 11.00 часа.

Съгласни ли сте с аргументите на личните лекари и подкрепяте ли техния протест – вашите отговори, мнения и коментари  очакваме на ефирния телефон на Дарик Добрич – 058/ 60-24-24, на страницата на Добрич в Дарик Нюз, както и във Фейсбук.