ВУМК дава стипендии на отлични студенти в чест на Деня на будителите
ВУМК дава стипендии на отлични студенти в чест на Деня на будителите / Дарик Добрич

В Деня на народните будители Висше училище Международен колеж /ВУМК/ предоставя на двама свои студенти с отличен успех две допълнителни стипендии. Общата им стойност ще бъде 2 000 лева годишно.

Стипендиите се присъждат от ректора на висшето училище доц. Тодор Радев. Отличниците получават тази допълнителна награда на база успеха им от предходната година, който е пълно "шест". Те ще продължават да ползват основната си стипендия, както всички добри студенти във ВУМК, която е около 1000 евро годишно.

От висшето училище не обявяват публично имената на двамата отличници, само издават че се обучават по програмите на британския Cardiff Metropolitan University (UWIC). Единият е чуждестранен студент.

Тази академична година, ВУМК и партньорите му отпускат на студенти и кандидат-студенти годишни стипендии за над 5 000 лева. Подкрепата се предоставя без студентите да имат ангажимент към организацията-спонсор, единственото условие е да бъдат покрити критериите при кандидатстване и да се спазват условията за успех.