ВУМ ще бъде домакин на първата Евро-азиатска докторантска лятна академия
ВУМ ще бъде домакин на първата Евро-азиатска докторантска лятна академия / netinfo

От 18 до 24 Юли във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) ще се проведе Евро-азиатската докторантска лятна академия, чиито организатори са ВУМ и Университетът по мениджмънт в Алмати, Казахстан (Almaty Management University). За участието в академията пристигат близо 40 докторанти и преподаватели от организации и университети във Франция, Великобритания, Русия,  Литва, Испания, Полша и др.

Церемонията по официалното откриване на събитието ще се проведе на 18 Юли, от 10 часа в сградата на ВУМ във Варна, където ректорите на двата университета организатори ще произнесат приветствена реч . Ще бъдат представени, както основната концепция на Евро-азиатската докторантска лятна академия, нейните основни цели и план за развитие, така и основните лектори - техните публикации и опит. Два дни от програмата (вторник и сряда – 19-ти и 20-ти) включва лекции във ВУМ, град Добрич.

Програмата на Евро-азиатската докторантска лятна академия ще включва многобройни лекции и семинари, свързани с изследователски методи, аналитично академично писане, както и „философски“ анализ на научни данни и представянето им по грабващ вниманието начин. Ще бъдат разгледани и опорните точки на изискванията за приемане на дадена публикация в академичен журнал. Основни лектори по време на събитието ще са водещи професори от всички университети – организатори и партньори, като едно от най- открояващите се имена е това на професор Михаил Минков от ВУМ, който ще изнесе лекция на тема „Методи за мултикултурни изследвания“.

 

Професор Минков е експерт в междукултурните различия, автор  е на редица научни публикации и книги. Той е съавтор на бестселър в платформата на Амазон за 2010 г., а постиженията му в областта на мултикултурните изследвания са световно признати.