Втори обирджия на британците от село Богдан остава в ареста
Втори обирджия на британците от село Богдан остава в ареста / netinfo

24-годишният Георги Д. Г. от Добрич остава с мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщават от Добричкия окръжен съд. Той е уличен в съучастие на кражба от дома на британско семейство в село Богдан, Добричко. На 29 ноември 2008 година те са нахлули в дома на потърпевшите и са отнели 3 865 лева, телевизор, лаптоп, златен пръстен с диамант, въздушна пушка, мобилен телефон и други движими вещи. Откраднали и лек автомобил „Фолксваген Поло”.

Георги Д. Г. обжалва задържането му, постановено от Районен съд – Добрич, на 13 февруари т.г.. Тричленният въззивен състав преценява, че може да се направи обосновано предположение, че Георги Г. е извършител на деянието. За такова тежко умишлено престъпление Наказателно-процесуалният кодекс предвижда най-тежка репресивна принуда.

Съдът прие също, че е налице опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление и прецени, че Георги Г. трябва да остане задържан под стража, защото съществува опасност той да повлияе на хода на досъдебното производство. Младежът е завършил основно образование, не е женен, няма постоянна работа, има лоши характеристични данни.