Двореца в Балчик
Двореца в Балчик / "Двореца"
На плажа "Двореца" в Балчик на 8 юни ще се проведе вторият детски фестивал "Пясъчни творения". Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, като целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и  да работят сред природата.
 
Организатор на форума, който е подкрепен от Община Балчик, е Държавен културен институт "Културен Център"Двореца". Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни с дарове на морето.
 
Тази година празника на пясъка и децата ще бъде без конкурсен характер, но ще има специални награди, като една от тях е за най-малък участник. Журито е в състав Ивелина Романова - пиар на РИМ Добрич, Косара Сотирова - детско мнение, победител в I-то издание на фестивала, Цветелина Ангелова - учител по рисуване и Венцислав Марков - скулптор. Наградният фонд е осигурен от ДКИ КЦ "Двореца", Община Балчик, а фирма Джей ел Джи ООД ще подкрпи участниците с вкусен сладолед. За сега арт събитието очаква да посрещне над 30 деца. Откриването на фестивала е в 9 часа.