Волейболистите на Добруджа 07 - с победа и загуба в държавните първенства
Волейболистите на Добруджа 07 - с победа и загуба в държавните първенства / Дарик Нюз - архив

Два от отборите на волейболен клуб "Добруджа 07" изиграха поредните си срещи от държавните първенства през почивните дни.

Мъжкият състав постигна трудна победа като гост над "Миньор" Перник с 3:2 гейма. С този си успех добричките волейболисти продължават да са в челото на Висша лига, на точка след водачите "Дунав" Русе и "УНСС" София.

В неделия ден юношите-старша възраст на клуба гостуваха на лидерите в ІV група на Държавния шампионат - волейболистите на "Черно море БАСК" във Варна, където загубиха с 0:3 гейма. Младите добрички волейболисти не успяха да се противопоставят на по-рутинираният си съперник и допуснаха втора поредна загуба в първенството, което ги отпрати на 4-то място във временното класиране.

В края на седмицата предстоят нови срещи на добричките волейболисти. На 10 декември (събота) от 16:00 часа мъжете на "Добруджа 07" посрещат като домакини в зала "Добротица" състава на "УНСС" София. Ден след това - на 11 декември от 14:00 часа, отново в зала "Добротица", юношите на клуба приемат отбора на "Дунав" Русе.