/ ВМРО Добрич
Трима представители на структурите на ВМРО в Добричка област бяха избрани за членове на Организационният съвет на патриотичната организация от редовния й конгрес, проведен на 23 март. През изтеклия мандат във върховния ръководен орган на ВМРО между конгресите бяха народният представител Йордан Йорданов и общинският съветник от ВМРО в Добрич Пламен Николов. Двамата бяха преизбрани и за следващите три години.
 
Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

Свое представителство в Организационния съвет получи и структурата на ВМРО в Балчик в лицето на нейния председател и общински съветник в морския град Георги Георгиев. Народният представител Йордан Йорданов пък бе избран в 16-членния Национален изпълнителен комитет на ВМРО - Българско национално движение.
 
Разширеното присъствие в националното ръководство е признание за изключително добрите резултати, постигнати от структурите на ВМРО в Добричко през изминалите три години. Организациите на патриотите в областта постигнаха над средните за страната резултати в изборите за президент и за 44-о Народно събрание.

Каракачанов: Нека запазим коалицията „Обединени патриоти“

Структурата в Балчик пък спечели частичните избори за Общински съвет, проведени през  октомври 2016 г. В приетите от конгреса отчети бе отбелязана активната работа на структурите на ВМРО в Добричка област, която бе определена като една от добре развитите в организационно отношение.

Конгресът преизбра с  516 гласа вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за председател на ВМРО. Най-активният български евродепутат Ангел Джамбазки бе преизбран за зам.-председател на ВМРО. Заместници на Каакачанов са и народните представители Искрен Веселинов, доц. Милен Михов и Атанас Стоянов. Организационен секретар и през следващия мандат ще бъде народният представител Юлиян Ангелов.