Васил Петров, Белослава и Ангел Заберски бенд  на празника на Балчик - 24 май
Васил Петров, Белослава и Ангел Заберски бенд на празника на Балчик - 24 май / netinfo

Васил Петров, Белослава и инструменталната формация на Ангел Заберски ще пеят на вечерния концерт по повод празника на Балчик - 24 май, съобщават от пресслужбата на общината. Изгряващата звезда от “Мюзик Айдъл” Елена Иванова ще подгрее публиката за изпълненията на поп музикантите.

За подготовката на празничния ден e поканен екип от професионални сценографи, художници, озвучители и осветители, ръководени от балчишкия творчески тандем - братята Красимир и Веселин Ранкови.

Празникът на Балчик ще бъде предшестван от поредица културни събития. На 15 май в с.Оброчище ще се открие Международния фестивал на религиозната музика на името на Свети Атанасий.
Хор “Белградски мадригалисти” ще изнесе самостоятелен концерт на 16 май в храм “Св.Св. Константин и Елена”. Танцова формация “Ритъм”, съставът за популярни песни и хор “Добруджанки” ще представят местните самодейци в културната програма за празника на Балчик.

Държавната филхармония от Враца със солисти Мими Иванова и Развигор Попов ще върнат балчиклии години назад с музиката на АББА, Бийтълс, Том Джоунс, Франк Синатра и Луис Армстронг.

Учениците на Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” -гр.Котел ще представят музикално-танцовата постановка “Ние сме България”.   Ден преди празника на града, под режисурата на Теди Москов, ще бъде изнесен поетичен спектакъл по стихове на балчклията Йордан Кръчмаров.

Културните празници на Балчик ще продължат и на 25 май, когато в улично шествие, наречено “Преображенията на Кибела - Пролетен Декамерон”, ще се представят актьорите от Варненския куклен театър.