Тервел
Тервел / Община Тервел
Община Тервел да кандидатства пред ПУДООС за рехабилитация на транзитен водопровод по ул.“Хан Аспарух“ в града, са решили на последното си заседание общинските съветници от Тервел, съобщиха от общината. Водопроводът е в тази част на града, която не попадна в обхвата на проекта за воден цикъл, тъй като има изградена изправна канализация. Общата дължина на трасето на водопроводната мрежа по ул.“Хан Аспарух“ е 1989 метра. Предвижда се изграждане на четири контролно-измервателни шахти за зониране на водопроводната мрежа на Тервел. Ще бъдат подменени всички сградни водопроводни отклонения.

Водопроводната мрежа по ул. „Хан Аспарух“ е изграждана от азбестово-циментови тръби  в периода 1956 – 1965 г.,а на по – късен етап е изпълнен и стоманен водопровод за който липсва антикорозионна защита. Водопроводът е силно амортизиран и често аварира. Възможността за разделяне на града на зони за водоподаване ще доведе до намаляване на загубите от вода на оператора ВиК –Добрич, уточняват от кметството.

Общинският съвет на Тервел е гласувал още общината да кандидатства в МИГ Тервел-Крушари за изграждане на обреден дом в гробищния парк на град Тервел. Проектът предвижда изграждане на едноетажна сграда от 150 кв.м. на мястото на строената преди десетки години сграда, която е превърната в склад и е неподходяща за обреден дом.

Съветниците са приели и актуализация на капиталовите разходи на община Тервел - за сметка на икономии от навременно проведени обществени поръчки, се увеличават разчетите за изграждане на клуб в квартал „Север“ в Тервел, за новостроящата се църква в с.Нова Камена и за второстепенната сграда на джамията в Тервел. Отделят се средства за нови осветителни тела за читалището в Тервел и за част от учебните стаи на средното училище в Тервел. Разчита се и съфинансирането на проекта за доставка на кухненско оборудване за домашния социален патронаж в Тервел, както и средства за две картофобелачки, необходими за центровете за социални услуги в селата в общината.