/ Дарик Добрич
Още два европроекта са в ход в Шабла, съобщиха от общината в морския град. Първият е насочен към провеждане на регионална информационна кампания за повишаване на обществената осведоменост в сектора на рибарството и аквакултурите. Финансира се по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.
 
И в Шабла вече има метално сърце за събиране на капачки

Планирано е събитията да се проведат в периода май-септември и по този начин да достигнат до максимален брой хора. Предвиденият еднодневен Рибен фестивал в градския парк на Шабла ще бъде част от “Празник на плодородието - Шабла 2019“.  
 
Идеята Рибният фест да се проведе именно в този момент е свързан с факта, че "Празникът на плодородието" всяка година се посещава от все повече хора и участниците са най-разнообразни. Така се дава възможност заетите в сектор "Рибарство" да популяризират своите местни рибни и други деликатеси.
 
Шабла посрещна партньори по трансграничен проект

Максималната стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ, която се предоставя по проекта, е в размер на 34 783 лева. Одобрено е и проектно предложение на Община Шабла „Заедно можем повече“.

По проекта се цели да се допринесе за повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността, както и за трайната интеграция на най-маргинализираните общности, вкл. ромите, чрез реализацията на комплексни мерки и прилагането на интегриран подход. Стойността на проекта е 380 хил.лв.