/ СК Дама купа
Ваканционно селище Албена става европейски център на най масовия спорт в света - тениса на маса. Над 500 състезатели и гости от над 20 европейски страни ще вземат участие в двадесетия фестивал по тенис на маса "Албена".

Албена стартира подготовката си за “Европейски курорт на спорта 2019 година”

От 25 до 29 юли в спортна зала "Албена" ще се проведат майсторските турнири за мъже и жени "Abena Open" съпроводени с турнири за ветерани в 5 мъжки и 1 женска възрастови категории.

След финалните срещи, в неделя, 29 юли, ще започне Международен тренировъчен лагер по тенис на маса с участието на юношеските национални отбори на Германия, много национални състезатели от Русия, Румъния, България, Молдова и други.

От 2 до 5 август програмата на международния форум включва и открити турнири за момчета и момичета до 12 години, кадети и кадетки до 15 и юноши и девойки до 18 години.
 
Българи триумфираха в 36-я Международен бридж фестивал "Албена 2018"

Входът за зрители в зала "Албена" е безплатен и организаторите на проявата от спортен клуб "Дама купа" канят всички желаещи от цялата страна да се насладят на майсторството на едни от най добрите тенисисти в Европа от 9 до 90 годишна възраст. Състезанията започват всеки ден от 10.00 часа.