Търсят стари снимки от Ботаническата градина в Балчик
Търсят стари снимки от Ботаническата градина в Балчик / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Търсят се стари снимки от Ботаническата градина в Балчик, които показват как е изглеждало мястото преди години. Това съобщи за Дарик ръководителят на университетската градина Ина Манчева. Намерението е през юни фотосите да бъдат показани в изложба под наслов "Спомени от Ботаническата градина".

Идеята ни ще се осъществи, ако посетителите на градината пожелаят да изпратят стари архивни снимки от това място, подчерта  Манчева. Ботаниците разполагат с достатъчно снимков материал от последните години, затова призовават хората да изпращат архивни снимки от  50-те до 80-те години. Снимките ще се събират до края на месец май. Сканирани копия могат да се изпращат и на електронната поща на Ботаническата градина. Освен, че ще бъдат показани в изложба фотосите ще помогнат на ботаниците да възстановят максимално автентичния облик на парка.

Междувременно в Двореца вече "грейнаха килимите от пролетни цветя", отбеляза Манчева. Тази пролет посетителите на Двореца ще могат да видят 126 сорта лалета, сред които и няколко нови видове. За първи път са набавени луковици за кичесто розово лале, избрано за символ на борбата срещу рака на гърдата.