/ БГНЕС, архив
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов изпрати официално писмо до председателя на Народното събрание Димитър Главчев във връзка с необходимостта от изграждане на Дунав мост Силистра – Кълъраш. В писмото подробно се представят фактите, пораждащи необходимостта от съоръжението.

От началото на 2010 година са проведени разговори и срещи с всички общински и областни власти, през чиито територии минава републиканският път от Силистра до Лесово, както и на общинските и държавни власти в Румъния. Всички те са на мнение, че "това е съоръжение със значим икономически и социален ефект за целия регион и твърдо подкрепят неговата реализация".

"Силният трафик от леки и тежкотоварни автомобили, който се наблюдава през последните месеци, показва, че Силистра със своето стратегическо географско положение ще продължава да бъде предпочитано място за преминаване границата между България и Румъния като товаро- и пътникопотокът ще се увеличава. Необходимостта от построяването на Дунав мост "Силистра - Кълъраш" е голяма. Той би решил от една страна проблема със засилващия се поток, а от друга ще допринесе за икономическото и социално развитие на региона.", се казва в писмото на кмета.

От Община Силистра изразяват своята надежда за обединяване на всички институции за реализация на желанието на гражданите от целия регион, както и готовност за пълно съдействие от страна на местната власт.