Трима пияни водачи в ареста за денонощие в Добричко
Трима пияни водачи в ареста за денонощие в Добричко / Дарик Нюз - архив

За поредните случаи на водачи, шофирали в нетрезво състояние информират от полицията.

На 21 юни, около 22:00 часа по ул. „Янтра” в Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от37-годишен неправоспособен мъж с инициали Й.Д. от с. Ловчанци. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация е отчела наличието на 1,91 промила в издишания от водача въздух. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.

На 21 юни, около 21:00 часа в Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с великотърновска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол на 54-годишния водач от силистренското село Поройно,  са отчетени 1,36 промила в издишания от него въздух. Той е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в ареста.

На 22 юни, около 01:30 часа в Генерал Тошево е спрян  за проверка мотопед без регистрационни табели. При теста за употреба на алкохол цифровата индикация на техническото средство е отчела 2,10 промила в издишания от водача въздух. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че същият е неправоспособен. 29-годишният нарушител от добричкото село Петлешково е задържан в ареста за срок от 24 часа.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.